Använda mobilen som dator

Datortekniken utvecklas hela tiden och det senaste genombrottet tillåter oss att använda våra telefoner som stationära datorer. Genom att koppla upp vår smartphone till en adapter så kan man synkronisera tangentbord, mus och skärm till mobilen och på så sätt använda den som en vanlig dator.

Ända sedan smartphones slog igenom har man spekulerat om våra mobiler någon gång i framtiden kommer att ersätta våra datorer och nu kan de visserligen göra det men om de kommer att helt ersätta vanliga datorer återstår att se.

Man kan koppla upp mobilen till diverse datortillbehör men om detta är något för dig beror helt på vad du brukar använda din dator till. För de personer som gillar att spela spel och som behöver en bra processor samt ett kraftigt grafikkort är detta inte en optimal lösning då våra mobiler helt enkelt inte kan matcha de stationära datorernas prestanda.


Men om du istället enbart använder din dator för att lyssna på musik, se på film, surfa på nätet och använda sociala medier är denna lösning mer anpassad för dig. Det går också bra att använda diverse skrivprogram och enklare applikationer då dessa inte tar upp så mycket kraft. En av fördelarna med att använda din mobil som dator är den är extremt flexibel och portabel. Du kan ta med dig den överallt och helt enkelt koppla in den när du vill använda den.