Bygg ett pålitligt datanätverk på företaget

När du är företagsägare är ett pålitligt datanätverk ett absolut måste för att ditt företag ska fungera som det ska.

Ett pålitligt datanätverk inkluderar flera olika komponenter, till exempel behöver du en bra och stabil router. Routern är även kärnan till ditt nätverk och är därför den viktigaste delen att få rätt. Andra komponenter inkluderar brandväggar, switchar och i vissa fall range extenders.

Router

En bra router erbjuder nätverk via både Ethernet och Wi-Fi. Den borde även ha den senaste standarden i Wi-Fi (802.11ax) för att ditt nätverk ska ha den högsta hastigheten möjligt. En bra och relativt billig router kan hittas online utan större problem.

Brandväggar

En brandvägg är en hårdvara eller mjukvara som kollar igenom datan som skickas via nätverk till din dator och fungerar lite som ett anti-virus för internet. Att ha en brandvägg av hårdvara är säkrare än mjukvara, men även avsevärt dyrare.

Switchar

En switch är en slags hårdvara som kan dela upp en eller flera Ethernetkablar till mer Ethernetkablar. Det betyder att du kan använda fler enheter på en enda router. En bra switch har många andra användbara funktioner inbyggda.

Range Extenders

Detta är en enhet som ökar signalstyrkan för Wi-Fi så att du kan ha en enda router med flera enheter längre bort.