Dagens datakunskaper

Idag så är det en stor fördel med grundläggande datakunskaper oavsett vilket yrke man har. På ett eller annat sätt så använder man sig av datorer i de flesta yrken idag. Det kan vara att boka lokaler på sin arbetsplats eller man skriver in ledighet och sjukdagar i någon form av datasystem som företaget använder sig av.

Många som kommit upp i ålder kan ha svårt att ta sig till den nya tekniken och det enda man gör med en dator är att man betalar sina räkningar och surfar på nyhetssajter. Det finns så oerhört mycket att uppleva online och vi använder bara en bråkdel av det som finns på nätet. Vi kan både använda Internet i arbetet och som nöje. Där är det svårslaget mot annan media. Visst är böcker och fysiska tidningar fortfarande aktuella men allt detta kan även använda på nätet.

Många kan tycka att vi blir oerhört sårbara med allt som används online och visst kan det vara så. Samtidigt så blir all typ av uppkoppling också säkrare och mer stabil mot för gårdagens digitala modem Vi använder ocss av surfpunkter när vi inte sitter hemmavid och 4G nätet byggs nu ut till 5G och vi får en snabbare mobil uppkoppling för våra surfplattor och smarta telefoner.

Många använder sig av sina mobila enheter mer idag än laptops och stationära datorer. Man kan sitta med en surfplatta och utföra mycket av det man tidigare satt med en stor fast dator vid ett skrivbord. Vi lär oss betydligt mer idag och våra datakunskaper ökar i takt med att vi använder oss av den digitala tekniken.