Lär dig allt om CE-märkning och hur detta fungerar

Som tillverkare eller importör av datatillbehör behöver din verksamhet uppfylla diverse lagar och förordningar som är tillämpliga inom landets gränser samt EU. Där ingår bland annat att förse särskilt utvalda produkter med CE-märkning.

CE är förkortning för Conformité Européenne och märkningen är obligatorisk vid försäljning inom EU. Märkningen säkerställer att produkten uppfyller krav inom miljö, säkerhet och hälsa. Det gäller bland annat produkter såsom elektriska produkter, leksaker, skyddsutrustning, byggprodukter och medicintekniska produkter.

Ta hjälp med din CE-märkning

Det är inte alltid lätt att hålla reda på allt som gäller inom den inre EU-marknaden och därför kan det vara en god idé att ta hjälp av experter. Det kan underlätta hela märkningsprocessen och dessutom undviker du potentiella problem vid kommande försäljning.

Först är det viktigt att identifiera vilka krav som ställs på dina produkter. När den analysen är gjord är nästa steg att se över vilka eventuella dokument som behöver komplettering. Det kan även innebära nya tester och sammanställningar.

Är du tveksam kan du boka en kostnadsfri konsultation på någon sida och se vad en CE-märkning innebär för din verksamhet. På så vis kan din produktförsäljning snabbt och enkelt komma igång med en korrekt och godkänd märkning.