Lyssna och lär

Då vi idag använder oss av Internet mer och mer till lite av varje så är det inte ovanligt att vi går utbildningar via nätet och lär oss olika saker online. Det är ett praktiskt och enkelt sätt att få kunskap om olika saker.

Det praktiska är idag att man kan använda sig av sin mobil att lyssna och titta på den utbildning som genomförs. Det finns mycket som man kan lyssna på och genom att skaffa sig bra hörlurar så blir ljudet än bättre. Det är viktigt så man inte blir trött i öronen med allt för dåliga hörlurar, om man använder de regelbundet för den utbildning som man genomgår så kanske ett par over ear är vad som passar bäst.

Det finns fördelar att både lyssna och läsa när man pluggar något. Genom våra sinnen så får vi intryck och om vi både kan läsa på om något samtidigt som vi får detta genom en online föreläsning så förbättrar vi oddsen att vi lär oss något. Det vi hör fastnar kanske på något sätt snabbare än vad vi läser. Men kombinationen de båda är alltid bäst.

Om du letar efter någon utbildning online så finns det en hel del att välja på. Det är bara frågan om vad du vill lära dig för något. Om det är via ditt arbete så kanske du kan få göra detta på arbetstid. Kolla upp med din arbetsgivare huruvida du kan genomföra din utbildning på arbetstid eller om det ska ske på din fritid.