Molntjänster för företagare

I en allt mer digitaliserad och uppkopplad värld är det knappast något nytt med molntjänster. Dessa har funnits på ett sätt eller annat i många år nu. Men trots denna allnärvaro finns det många företag, både små och stora, som ännu inte dragit nytta av det breda utbudet av molntjänster som kan underlätta och förbättra arbetet.

Först kan man titta på ett behov de flesta företag har: att lagra och dela filer. Det finns fortfarande många som anväder sig av servrar för att hålla dessa filer och ser till att de på företaget har tillgång till dessa filer. Detta är ju en metod som ofta fungerar bra så länge man befinner sig på arbetsplatsen och vid sin dator eller laptop. Men behöver man komma åt dessa filer utanför arbetsplatsen kan man hitta betydligt mer flexibilitet med en tjänst som Google Drive. Så länge man är inne på sitt Googlekonto har man tillgång till alla filer var man än befinner sig och på vilken enhet som helst.

Att kunna skicka rapporter till varandra är också något som många företag har ett stort behov av.  Tiderna då man gör detta via papperskopior är mer eller mindre över och medan många kanske fortfarande använder sig av e-post för detta finns det även de som gått över till molnbaserade tjänster som ReQtest. Tjänsten har ett stort antal funktioner och kan arbetas med på många olika vis. För att få ut det mesta av tjänsten är det även rekommenderat att gå en kurs för ReQtest. På så sätt kommer man att kunna använda verktyget mer effektivt och anpassa det efter företagets behov.