Sälja på nätet

Att sälja produkter på nätet kan vara svårt för nybörjare. Det absolut bästa sättet att komma igång är att välja ut produkter som man själv är intresserad av. Man kanske har väldigt mycket kunskap om några typer av produkter eller bara är väldigt intresserad av dem.

Blocket och Tradera

När du vet vilken eller vilka produkter du vill sälja så är det dags att försöka få dem sålda. Börja med att göra några annonser på Blocket eller Tradera. Lägg mycket tid på att fintjustera din produkt beskrivning och dina bilder. En väl skriven produktbeskriving ger dig mycket större chans att få produkten såld. På Tradera kan du även sälja dina produkter som auktioner vilket kan öka chansen att få dom sålda.

Tips

  • Det kostar en del att annonsera på Blocket och Tradera, Säljer du inte tillräckligt mycket så blir det inte lönsamt.
  • Stick ut, Varför ska dina kunder köpa från dig istället för konkurrenter? Erbjud något unikt eller något som kunden inte kan få av konkurrenter.
  • Annonsera många olika produkter. Om du försöker sälja en eller tre produkter så kanske du inte säljer i tillräckligt stora mängder för att det ska bli lönsamt.
  • Kombinera gärna Blocket, Tradera och en egen webbutik.

Starta en egen webbutik

En egen webbutik ger bilden av ett mera seriöst företag. Du kan lättare bygga ett varumärke och få fler återkommande kunder. Att kunna länka till sin egen webbutik från till exempel Blocket gör att många kunder väljer att gå direkt till din webbutik för att handla.

När man ska starta sin egen webbutik så är det viktigt att välja en bra e-handelslösning. Det ska vara lätta att sköta och hantera din webbutik. Därför är det extra viktigt att välja en bra lösning för just din webbutik. En snygg design som inte förvirrar dina kunder. Det ska vara enkelt att handla från din webbutik. Om dina potentiella kunder inte kan utföra ett köp på ett smidigt sätt så vänder de sig till en konkurrent. Ett väldigt bra tips är att vända dig till Sitedirect som är leverar väldigt bra e-handelslösningar.

Tips

  • Marknadsför dig på rätt sätt. Prova och analysera dina olika strategier så att du kan välja den som fungerar bäst för just dig.
  • Använd sociala medier. Våga vara lite personlig och tipsa inte bara om dina rabatter eller produkter. Ge dina följare lite tips som relaterar till din bransch och som faktiskt kan hjälpa dina kunder.
  • Skicka nyhetsbrev. För att skriva rätt typ av nyhetsbrev kan du prova att skriva två olika. Det ena skickar du till hälften av dina adresser och den andra till den andra hälften. Se efter vilket av mailen som genererade mest interaktioner. Till exempel klick på en länk eller ett köp på din webbutik.