Senaste datanyheterna

Datatekniken är något som ständigt utvecklas och det kommer hela tiden ut nya intressanta grejer som alltid är mer innovativ än de förra. Det kan dock ibland vara svårt att hänga med i dagens raska nyhetsflöde och det är lätt att missa en och annan nyhet. I texten nedan kan du hitta några intressanta datanyheter som du kanske har missat.

Evo mouse kallas den senaste utvecklingen av datormusen och det är en apparat som kan registrera dina hand och fingerrörelser vilket betyder att man inte behöver en fysisk mus för att kunna styra din muspekare. Denna variant av mus är mycket mer ergonomisk då man styr den med naturliga fingerrörelser istället för att dra runt en fysisk mus och den minskar även risken för karpaltunnelsyndrom.

Om du är intresserad av dataspel så kanske du har kommit över uttrycket virtual reality eller förkortningen VR som det också kallas. VR är precis vad det låter som, det vill säga ett försök till att simulera en virtuell verklighet. Det fungerar som så att man tar på sig ett slags headset som täcker dina ögon med en skärm som sedan känner av när du rör på ditt huvud vilket gör att när du rör på ditt huvud i verkligheten så rör du också ditt huvud på samma sätt inuti spelet. Detta skapar en övertygande känsla att det verkligen är du som upplever sakerna i spelet.