Skrivare till datorn

En skrivare till datorn kan vara mycket praktiskt när man snabbt behöver få en bild eller dokument på papper. Men vad bör man då tänka på när man väljer skrivare? Och är det alltid rätt val att skriva ut saker själv?

Framkallning av bilder

Om man har digitala bilder som man vill skriva ut så finns det ett antal alternativ. Om man vill skriva ut själv så brukar det bästa valet vara en bläckfotoskrivare. Många av dessa kan producera väldigt bra resultat men för det krävs det att man vet vad man gör. Både skrivare och skärm bör kalibreras för att man får bilder som ser ut precis som man förväntar sig.  

Text och dokument

Om man främst skriver ut text och kontorsdokument så brukar det bästa alternativet vara en laserskrivare. Billigast i både inköp och drift är svartvita skrivare. Dessa finns idag att köpa med ett pris långt under tusenlappen. 

Även om färglaserskrivare även kan skriva ut bilder så når inte kvalitén upp till samma nivå som bläckskrivarna. 

Är 3d framtiden?

En sista typ av skrivare man nu kan skaffa till sin dator är en 3d-skrivare. Dessa låter dig skriva ut modeller av tredimensionella modeller och omvandla dem till riktiga föremål. Den vanligaste och billigaste typen av skrivare använder sig av smält plast för att lager efter lager rita fram föremålet.