Vanlig post till e-post

Vi rör oss allt mer mot en digital värld där tjänster som en gång varit exklusivt i fysiskt format finner ny mark via internet. Medan e-post har funnits sedan internets tidiga dagar och saker som e-fakturor har redan börjat användas av fler och fler får många av oss fortfarande en hel del fysisk post i postlådan. Men det finns sätt att även få denna i digital form.

Vad detta i grund och botten handlar om är företag som tillhandahåller tjänsten att skanna in ens riktiga post och skicka den via mail. För att detta ska fungera måste de så klart få tillgång till posten och detta sker genom att man helt enkelt gör en adressändring till företaget där man fått en postbox tilldelad sig där posten kan lagras och tas fram för inskanning. Eftersom ingen kan hålla en oändlig mängd brev rekommenderas det dock även att man emellanåt ordnar med en eftersändning så kan de skicka ut allt man sparat upp under en viss period. 

Det finns en hel rad fördelar med denna typ av tjänst, inte minst av allt är så klart att man kan få till gång till sin vanliga post även om man inte är hemma. Detta är ju speciellt fördelaktigt om man befinner sig på resande fot samtidigt som man väntar att få brev, fakturor, räkningar eller liknande via posten.

Detta är dock inte på något sätt en ny tjänst. Företaget man finner i länken ovan har varit aktiva med postboxar sedan 1995, även om inskanning och mail har kommit väldigt långt sedan denna tid.